Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Κώδιξ Μελησιγενής

Μελησιγενής

Πρόλογος

Ο Ερμής είναι  κυρίαρχο πρόσωπο στα Ομηρικά Έπη, τόσο στην Ιλιάδα, όσο και στην Οδύσσεια.
Από το Άλφα έως το Ωμέγα και από την πρώτη ραψωδία έως την τελευταία, ο Ερμής πρωταγωνιστεί. Αρχίζει και κλείνει την Ομηρική Σκηνή.
Πλάγιασε με την Μαία, ο Όμηρος,  και γέννησε το νεανικό  διαχρονικό του  παιδί,
τα Ομηρικά Έπη, του καθαρού λόγου και νου;
Οπωσδήποτε, ο Λόγος του Μαιονίδη, από τη στιγμή που εκφωνήθηκε, στη παγκόσμια σκηνή του κόσμου, πρωταγωνισθεί και, σε Μέλητα ποταμό της ιστορίας, μελισσουργεί.
Ξύπνησα ένα πρωί και, είδα πως λείπουν κάποια κομμάτια του μυθιστορικού γίγνεσθαι, είδα, πως έλειπαν κάποιες αγελάδες από το κοπάδι μου και  έβοσκαν ανέμελα αλλού.
Που;
Αναζήτησα τον κλέφτη, πίσω από τα ίχνη του και στα αχνάρια του λόγου και  του νου. Μπλέχτηκα στις δαιδαλώδεις διαδρομές του, έκλαψα  με τις δακρύβρεχτες ιστορίες του, γέλασα με τα καμώματά του, εξοργίστηκα με την απάτη του,   όμως, έμαθα τόσα πολλά ,  κυνηγώντας τον και παρακολουθώντας τον, στο κατόπιν του.
Έμαθα για μένα, για τον άνθρωπο, για την ζωή, για τον θάνατο,  για την  περιπέτεια του, για το ταξίδι του, για την επιλογή του, για την επανάσταση του, για  τους σταθμούς του, για τους άθλους του, για τον αγώνα του για το μεγαλείο του και το Πνεύμα του.
Νιώθω ευγνώμων για όλα τα δώρα που μου έχει κάνει η ίδια, η ζωή, και για όλη τη διαδρομή του ομηρικού ταξιδευτή, παρατηρώντας την,  με τη συνείδηση του ερμηνευτή, παρούσα και ...αυτογνωστική.


Κυνηγώντας τον Ερμή .....

Αστραία  ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας