Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Τα Όπλα των Θεών


Ποια είναι τα όπλα του  πολεμιστή;
Είναι η ασπίδα του Άρη, το άροτρο της Δήμητρας, το κηρύκειο του Ερμή, τα πολύχρωμα φτερά του παγωνιού της Ήρας, το τόξο του Απόλλωνα, το αδράχτι της Εστίας, το μήλο και η ζώνη της Αφροδίτης, η  αόρατη κυνός κεφαλή του Πλούτωνα και το αμόνι και σφυρί του Ήφαιστου, το δόρυ της Αθηνάς, οι  κεραυνοί του Διός, η  φαρέτρα και τα βέλη της Άρτεμης, η  τρίαινα του Ποσειδώνα!
Από τι  είναι φτιαγμένα τα όπλα του πολεμιστή;
Από γνώση, από νηφαλιότητα, από δάκρυα, από  χαρά, από μοναξιά, από συντροφιά, από αυτογνωσία, από καλλιέργεια του πνεύματος, από εμπειρία ζωής, από λάθη, από σωστά, από θάρρος,  από το μέτρον, από αρμονία, από αισθητική,  από ανθρωπιά, από όνειρα, από έμπνευση, από σκόνη αστεριών σφυρηλατημένα με γήινα ηφαιστειακά υλικά.
Το  βιβλίο «Τα Όπλα των Θεών» που παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο το 2008 από το εύοπλο ιστολόγιο: ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ, εφαρμόζοντας την  οδυσσειακή  στρατηγική, τον κώδικα τιμής  και τις αρχές  ενός  σύγχρονου πολεμιστή, απαντά σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα αυτά, με  τον ένοπλο ομηρικό λόγο του Πνεύματος. Με τη συμβολή, τη συμβουλή και της Αθηνάς Σοφίας, την  αρωγή. Γιατί η Σοφία ποτέ  δεν είναι άοπλη, δειλή και αντινοϊκή.
Το να ξέρεις να πολεμάς  σωστά,  σημαίνει πως  μπορείς να ζεις σε ειρήνη με τον Εαυτό αρμονικά.
Μόνο οι άνθρωποι που ξέρουν και μπορούν να πολεμούν, μπορούν να υπερασπίσουν και την ειρήνη αποτελεσματικά.
Αυτό μας διδάσκουν τα Έπη τα Ομηρικά, από τα χρόνια τα μυθικά.

Τέτοιος ήμουν στον πολέμο και  μου ήταν αγαπητά τα ταξιδιάρικα καράβια της ΣΚΕΨΗΣ και τα στοχευμένα βέλη και ακόντια της ΛΕΞΗΣ , λέει  ο Οδυσσέας στον Εύμαιο, ξ 225
 τοῖος ἔα ἐν πολέμῳ· ἔργον δέ μοι οὐ φίλον ἔσκεν
οὐδ' οἰκωφελίη, ἥ τε τρέφει ἀγλαὰ τέκνα,
ἀλλά μοι αἰεὶ νῆες ἐπήρετμοι φίλαι ἦσαν
καὶ πόλεμοι καὶ ἄκοντες ἐΰξεστοι καὶ ὀϊστοί,
λυγρά, τά τ' ἄλλοισίν γε καταῤῥιγηλὰ πέλονται.

Αστραία ©©Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας